Actueel

Actueel

  • Alles
  • Bouwsystemen
  • De Groot Vroomshoop Groep
  • Gelijmde Houtconstructies
  • Houtbouw

In de media met uniek en duurzaam bouwconcept

In de mei uitgave van het vakblad Schooldomein staat een prachtig artikel over ons nieuwe en duurzame bouwconcept! We ontwikkelden samen met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke huisvestingsoplossing. We zijn trots op het prachtige schoolgebouw dat is opgebouwd uit duurzame houten modules.

Print Friendly, PDF & Email

Vakantie vieren in Kaatsheuvel

VolkerWessels-onderneming Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. uit Tilburg ontwikkelt en bouwt in Kaatsheuvel, op zo’n anderhalve kilometer van de Efteling, een vakantiepark. 

Print Friendly, PDF & Email

Lang leve kunststof fundatieblokken

Woonstad Rotterdam liet onlangs een portiekflat met 30 woningen slopen. De woningen aan de Persoonshaven in Rotterdam zijn omstreeks 1910 gebouwd en in 1987 gerenoveerd. Bij de woningen zijn begin deze eeuw bergingen van De Groot Vroomshoop geplaatst om bewoners extra opslagruimte te bieden. Al stonden de bergingen nog als een huis, de woningen in […]

Print Friendly, PDF & Email

Prefab daken in omvangrijk renovatieproject

Samen met Nijhuis Bouw realiseert De Groot Vroomshoop de renovatie van daken binnen het groot onderhoud van Klein Driene in Hengelo. Dat gebeurt volgens het Trento renovatieconcept van Nijhuis Bouw. 210 huizen van woningcorporatie Welbions krijgen een nieuw dak. Nijhuis Bouw kiest bewust voor vaste partners in dit soort omvangrijke renovatieklussen. En voor prefab!

Print Friendly, PDF & Email

Minicongres verplaatsbare woningen

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen en Finch Buildings nodigen u uit voor het gratis minicongres verplaatsbare woningen op woensdag 19 juni is Amersfoort. Het thema is actueler dan ooit nu de Tweede Kamer wil dat er snel 15.000 verplaatsbare en betaalbare woningen gerealiseerd worden.

Print Friendly, PDF & Email

Eerste bergingen met Xylovast bekleding in Steenbergen

Het veranderende klimaat daagt De Groot Vroomshoop steeds uit innovatief te zijn. Daarom ontwikkelen we op een duurzame manier producten die de steeds extremere weersinvloeden doorstaan. Hete zomers, koude winters, windvlagen en zware regenval zorgen bijvoorbeeld voor een zwaardere belasting van de prefab houten bergingen die De Groot Vroomshoop levert.

Print Friendly, PDF & Email

Een terugblik naar 2018

We zitten volop in 2019 en hebben mooie uitdagingen in het vooruitzicht. Toch vinden wij het zinvol af en toe eens stil te staan bij wat je met elkaar bereikt hebt. En met ‘elkaar’ bedoelen we onze opdrachtgevers, ketenpartners, leveranciers, VolkerWessels-partners, onze omgeving en natuurlijk alle collega’s.

Print Friendly, PDF & Email

Duurzame, permanente én verplaatsbare houten modules

Recentelijk hebben we, samen met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam, een unieke huisvestingsoplossing ontwikkeld waar we trots op zijn: een prachtig schoolgebouw dat is opgebouwd uit duurzame, permanente én verplaatsbare modules van hout. De school, die begin februari in Amsterdam-Noord haar deuren opende, vormt het bewijs dat De Groot Vroomshoop al ruim 90 jaar [...]

Bergingen voor ketenpartners

De Groot Vroomshoop Houtbouw heeft met verschillende grote aannemers een ketenpartnerschap. In 2018 ‘rolden’ er heel wat bergingen uit onze fabriek. Een aantal bijzondere!

Print Friendly, PDF & Email

Winnaar Nederlandse Bouwprijs 2019, natuurlijk van hout

Het Biosinstrum in Oosterwolde is de winnaar van De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen. De prijs is maandag 4 februari feestelijk uitgereikt op dag één van de BouwBeurs. De Groot Vroomshoop (een onderneming van VolkerWessels) was er bij en voelt zich een beetje mede-winnaar. Wij realiseerden al het hout dat in het prachtige […]

Print Friendly, PDF & Email

Het duurzame, permanente én verplaatsbare schoolgebouw is klaar!

Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Klein Amsterdam is opgeleverd en opent in de eerste week van februari haar deuren in Amsterdam-Noord. Maar omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom creëerde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam [...]

De Groot Vroomshoop Beste Werkgever 2018-2019 in de bouw en infrastructuur

Onze collega’s hebben gesproken. Zij riepen De Groot Vroomshoop uit tot de Beste Werkgever van 2018-2019 in de bouw en infrastructuur. Dat heeft Effectory bekend gemaakt op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgeversonderzoek. 

Print Friendly, PDF & Email

Hoe circulair is circulair?

10 januari 2019 De week van de circulaire economie 2019 Met de week van de circulaire economie in het vooruitzicht, de definitie er maar eens bij gepakt en teruggeblikt op mijn blog van vorig jaar. “Een circulaire economie is een economisch systeem dat is gebaseerd op het minimaliseren van grondstofgebruik door hergebruik van producten, onderdelen […]

Print Friendly, PDF & Email

Gesloten in verband met de feestdagen

De Groot Vroomshoop Groep sluit het jaar af met alle collega's tijdens het traditionele stamppot-buffet op donderdag 20 december. Wij zijn dan vanaf 15.00 uur gesloten. Maandag 7 januari 2019 staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u fijne feestdagen!

Uniek bouwconcept als leermiddel voor kinderen

Nog een maand en dan opent basisschool Klein Amsterdam de deuren van een uniek, uit houten modules opgebouwd schoolgebouw. Het bouwconcept achter dit schoolgebouw kunnen we het best omschrijven als een goed uitgewerkte puzzel.

Print Friendly, PDF & Email

Onze binnenspouwbladen in hartje Rotterdam

Goed werk in de transitie naar De Nieuwe Admiraliteit in Rotterdam heeft geleid tot een vervolgopdracht van ABB Bouwgroep voor De Groot Vroomshoop Houtbouw. Voor de renovatie van het Vollenhovenkwartier in Rotterdam hebben wij alle binnenspouwbladen (HSB-gevelelementen) geleverd.

Print Friendly, PDF & Email

Krachten bundelen op de BouwBeurs 2019

Van 4 t/m 8 februari staat De Groot Vroomshoop prominent op de BouwBeurs 2019. Met een nieuwe stand en een nieuwe uitstraling. Met trots presenteren we ons ‘levenswerk’. De markt is booming. De bouw floreert. De dynamiek in de sector wordt bepaald door een groot aantal maatschappelijke issues. Meer dan ooit hebben partijen elkaar nodig. [...]

Medisch centrum Hoogezand

De verbouw van het voormalige schoolgebouw van het Aletta Jacobs College in Hoogezand-Sappemeer verloopt voorspoedig, zodat het nieuwe Medisch Centrum zich hier straks kan vestigen. De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies verzorgde voor het Medisch Centrum de engineering, levering en montage van alle houtconstructies. 

Print Friendly, PDF & Email

Modulair en verplaatsbaar schoolgebouw krijgt vorm

Over twee maanden opent basisschool Klein Amsterdam de deuren van een uniek, uit houten modules opgebouwd schoolgebouw. Ondertussen zijn de in totaal 34 modules op de tijdelijke locatie aangekomen en direct vanaf de vrachtwagen gemonteerd. Ook bij dit traject letten we bij De Groot Vroomshoop op elk detail.

Print Friendly, PDF & Email

Hoe passen wij in jouw leven?

Er is krapte op de arbeidsmarkt. Die zet door. Hoe speel je daar als werkgever op in? De Groot Vroomshoop heeft nu en in de toekomst behoefte aan (onder meer) vakmensen. Veel productiebedrijven vissen in eenzelfde vijver. Hoe krijg jij als werkgever een voorkeurspositie, laat je zien wat je in huis hebt en nodig je [...]

Nieuw bouwconcept biedt huisvestingsoplossingen

In samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam heeft De Groot Vroomshoop een unieke huisvestingsoplossing gecreëerd: een verplaatsbaar schoolgebouw van permanente kwaliteit. We hebben de houten modules niet alleen op duurzame en circulaire wijze geprefabriceerd, ze zijn ook flexibel inzetbaar, met elkaar te combineren, uit te breiden én verplaatsbaar.

Print Friendly, PDF & Email

Samen-de-Wijk-In met Woningcorporatie Domesta

‘We waren blij verrast, en dat maak je niet vaak mee bij een bouwproject.’ Een mooi compliment van onze opdrachtgever Bert Moormann, directeur bij Woningcorporatie Domesta. We gingen Samen-de-Wijk-In en bekeken het project Woonzorgcomplex Hoogeveen: het nieuwe thuis voor 27 ouderen met een verstandelijke beperking. Dit woonzorgcomplex moest in een zeer kort tijdsbestek worden gerealiseerd. [...]

Solardak met 14.000 zonnepanelen bij De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop sluit duurzame overeenkomst met Pure Energie De Groot Vroomshoop, onderdeel van het Koninklijke VolkerWessels-concern, bedekt een groot gedeelte van haar daken van de vestiging in Vroomshoop met ruim 14.000 zonnepanelen.

Print Friendly, PDF & Email

Complexe gevel Bartok in Arnhem

In het centrum van Arnhem wordt gebouwd aan 62 luxe huurappartementen die de bruisende binnenstad zullen verbinden met de Rijnkade. Bouwbedrijf Wessels Rijssen bouwt het nieuwe complex. Wessels Rijssen gunde De Groot Vroomshoop Houtbouw de opdracht prefab gevels te produceren en te leveren voor het nieuwe appartementencomplex Bartok.<!--more--> De Groot Vroomshoop Houtbouw B.V. is een vaste leverancier [...]

ARCHITECT@WORK

Het succesvolle concept ARCHITECT@WORK, dat zich richt op architecten, interieurarchitecten en voorschrijvers, strijkt op 12 en 13 september opnieuw neer in Rotterdam Ahoy.

Print Friendly, PDF & Email

Renovatie in Brummen en Doetinchem

In opdracht van Veluwezoom Verkerk hebben wij onlangs bijna 200 stuks prefab dakkapellen voor twee renovatieprojecten mogen leveren.

Print Friendly, PDF & Email

Migrantenhuisvesting in ‘t Veld

In opdracht van A.S. De Boer B.V. in het Noord-Hollandse ‘t Veld kreeg De Groot Vroomshoop Bouwsystemen de opdracht om vier gebouwen te realiseren voor arbeidsmigranten.

Print Friendly, PDF & Email

Optoppen

De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies realiseerde een aantal uitdagende optoppingen.

Print Friendly, PDF & Email

PlusWonen in Park Suyderwijk

Als ketenpartner van Rottinghuis levert De Groot Vroomshoop Houtbouw prefab daken en bergingen voor 42 huizen in het Tuinpark in Drachten. 

Print Friendly, PDF & Email

Sporten in de bouw

Aankomende maanden zijn sportmaanden en als ik naar mezelf kijk is juni echt dé maand van de sportevenementen.

Print Friendly, PDF & Email

Seminar “Innovatie in Beweging” – 28 juni a.s.

De gemeente Amstelveen, sportbedrijf Amstelveen en de Beweegbox nodigen je van harte uit voor het seminar “Innovatie in Beweging”. Met topsprekers zoals Tony Bosma en Gerard Kemkers gaan we ons verdiepen in de wereld van sport en innovatie. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen is partner in de Beweegbox.

Print Friendly, PDF & Email

Start bouw woonzorgcomplex Westerstede in Hoogeveen

Vorige week was de start bouw van woonzorgcomplex Westerstede in Hoogeveen. Een speciaal en innovatief project van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen. Benieuwd waarom?

Print Friendly, PDF & Email

Niet heien, maar drukken

De eerste paal van een nieuw woonzorggebouw aan de dr. G.H. Amshoffweg gaat dinsdag 17 april de grond in. Dan start de bouw van het nieuwe thuis voor 27 oudere bewoners met een verstandelijke beperking. Domesta laat dit bouwen voor Promens Care*, die het huurt en de zorg verleent.

Print Friendly, PDF & Email

De prefab berging prominent in renovatieprojecten

Bergingen van De Groot Vroomshoop Houtbouw nemen gretig aftrek in renovatieprojecten. In Rotterdam bijvoorbeeld. In opdracht van Woonstad slopen, saneren en vernieuwen we maar liefst 334 prefab bergingen, die 35 jaar geleden uit onze fabriek kwamen. De bergingen worden prefab en modulair gebouwd. Dat maakt een korte bouwtijd en gefaseerde aanpak mogelijk. Overlast voor bewoners […]

Print Friendly, PDF & Email

Jaaroverzicht 2017

We zitten volop in 2018 en hebben mooie uitdagingen in het vooruitzicht. Toch blijft het leuk af en toe eens stil te staan bij wat je met elkaar bereikt hebt, met collega’s, onze werkmaatschappijen, zusterbedrijven, maar bovenal met onze opdrachtgevers. Bent u benieuwd hoe we inhoud gaven aan 2017? Blik dan mee terug in dit [...]

Winnaar Dak van het Jaar 2017!

Het dak van het nieuwe waterproductiestation van Heek in Zeddam is de winnaar geworden bij de verkiezing Dak van het Jaar 2017 (categorie hellende daken) op 23 maart.

Print Friendly, PDF & Email

Verplaatsbare woningen zijn meer circulair dan reguliere nieuwbouwwoningen

De verplaatsbare woning is in opkomst. Gemeenten, corporaties en bouwers zien kansen om circulairder te bouwen met die woningen. Dat is de belangrijkste conclusie van het congres ‘Circulair bouwen met verplaatsbare woningen’ dat Watkostdebouwvaneenhuurwoning en het Expertisecentrum Flexwonen afgelopen donderdag 15 maart organiseerden. Zij deden dat samen met drie grote producenten van verplaatsbare woningen, Finch van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen, […]

Print Friendly, PDF & Email

Start bouw tijdelijke huisvesting NUOVO Scholengroep

Aan de Eerste Muntmeesterslaan in Utrecht realiseert De Groot Vroomshoop Bouwsystemen een tijdelijk schoolgebouw in opdracht van de gemeente Utrecht. De vergunning is afgegeven en met het slaan van de eerste paal, is op 5 maart het startsein voor de bouw gegeven.

Print Friendly, PDF & Email

Gelamineerd hout voor Unilever

In opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo B.V. mag De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies de gelamineerde houtconstructie voor het nieuwe Unilever-gebouw in Wageningen leveren en monteren.

Print Friendly, PDF & Email

Uitgebreid interview PUUR Exloo in Bouwen in het Noorden

In het magazine Bouwen in het Noorden staat een uitgebreid interview over het exclusieve familieresort in Exloo dat wordt gerealiseerd door Koenen Bouw.

Print Friendly, PDF & Email

Bouwend Nederland en Finch Buildings samen op campagne

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Brancheorganisatie Bouwend Nederland zet een Finch woning in tijdens een roadshow langs 8 gemeenten om aandacht te vragen voor maatschappelijke vraagstukken en oplossingen gerelateerd aan bouw en infra.

Print Friendly, PDF & Email

Strenge eisen aan tijdelijk gebouw Schiphol

In opdracht van VolkerWessels Bouw Schiphol B.V. bouwt De Groot Vroomshoop Bouwsystemen op dit moment een tijdelijk kantoorgebouw bij Schiphol.

Print Friendly, PDF & Email

Gratis minicongres Circulair bouwen met verplaatsbare woningen

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen nodigt u uit voor het minicongres Circulair bouwen met verplaatsbare woningen op donderdagmiddag 15 maart 2018 in De Observant in Amersfoort. Verplaatsbare woningen zijn een circulair alternatief voor reguliere nieuwbouw. De nieuwe generatie verplaatsbare concepten sluit goed aan bij de actuele behoefte aan kleine, hoogwaardige woningen voor wisselende doelgroepen.

Print Friendly, PDF & Email

De Groot Vroomshoop is STIP gecertificeerd!

Nadat De Groot Vroomshoop al jaren FSC en PEFC gecertificeerde producten kan leveren is het onlangs ook STIP-gecertificeerd. Hiermee geeft het aan alleen nog maar hout in te kopen uit 100% verantwoord beheerde bossen. Dit kan dus zowel uit FSC dan wel PEFC beheerde bossen. Als in de hele handelsketen iedereen deze overstap maakt, dan [...]

Denk circulair, denk hout

17 januari 2018 In de week van de circulaire economie, wil ik graag aandacht voor ons product: hout. Een prachtproduct. Het is een onuitputtelijke, hernieuwbare grondstof. Licht, makkelijk te bewerken en gezond. De Groot Vroomshoop produceert en levert prefab houten deelproducten, zoals gevels, daken en gelijmde houtconstructies, maar ook houten eindproducten, waarbij je kunt denken […]

Print Friendly, PDF & Email

ZuiverWonen – designed by nature

De Groot Vroomshoop Houtbouw levert voor alle woningen binnen het ZuiverWonen woningconcept de volledig casco HSB-elementen aan IBB Kondor, die de woningen realiseert. Met de presentatie van ZuiverWonen lanceert VolkerWessels Vastgoed een nieuwe standaard op het gebied van levenskwaliteit. Het woningconcept is gebaseerd op biobased materialen. Design, ambacht, grondstoffen en techniek staan allemaal in het teken van [...]

Gesloten i.v.m. de feestdagen

Onder het genot van een heerlijk stamppotbuffet hebben wij donderdagmiddag 21 december gezamenlijk het jaar 2017 afgesloten en onze vakantie ingeluid. Maandag 8 januari staan wij weer voor u klaar! Wij wensen u een fijne feestdagen en een geweldig 2018.

Samenwerken in De Meerpaal in Scheveningen

In opdracht van Veluwezoom Verkerk, ook een koninklijke VolkerWessels onderneming, realiseert De Groot Vroomshoop Houtbouw bergingen onder een appartementencomplex en levert zij de prefab gevels voor het appartementencomplex zelf. 

Print Friendly, PDF & Email

100% circulair bouwen met verplaatsbare woningen

Zo snel mogelijk de stap maken naar 100% circulaire woningbouw en zo de klimaatimpact van de bouwsector fors reduceren. Dat is de gezamenlijke ambitie van drie grote Nederlandse producenten van verplaatsbare woningen: Finch van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen, Heijmans ONE van Heijmans en NEZZT van De Meeuw. Om de komst en realisatie van 100% circulaire […]

Print Friendly, PDF & Email

Finch modules in Tilburg

Spoorzone13, een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station wordt door SDK, een koninklijke VolkerWessels onderneming, en de Gemeente Tilburg ontwikkeld. In dit gebied wordt oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen, werken en leven samengesmolten. In het verleden werkten hier rond 1920 zo’n 1300 man aan locomotieven [...]

Biosintrum: 80% biobased materialen

Het nieuw te bouwen Biosintrum in Oosterwolde wordt het kloppend hart van de biobased economy in Ooststellingwerf. Een kenniscentrum dat voor meer dan 80% uit biobased materialen bestaat. Daarmee wordt het één van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa, een ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid. 

Print Friendly, PDF & Email

Huisvestingsproblematiek los je samen op

Nederland heeft de uitdaging aan een samenleving te werken waarin iedereen zich thuis mag voelen. Dat betekent in de eerste plaats dat eenieder een degelijk dak boven zijn hoofd heeft. Huisvestingsproblematiek los je alleen samen op!

Print Friendly, PDF & Email

Open dag bij De Groot Vroomshoop

Al 90 jaar een begrip in Vroomshoop en omstreken en daarom stellen we onze fabriek en kantoren open voor iedereen tijdens de Open Dag op zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom.

Semipermanente huisvesting Veltman Kliniek in Weiteveen

Treant Zorggroep startte in de lente van 2017 met de renovatie en verbouw van locatie Veltman in Weiteveen. De huidige huisvesting ondergaat een flinke metamorfose om meer ruimte en comfort te creëren voor cliënten. Veltman is een beschermde woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen. Verwachting is dat de renovatie en verbouw na [...]

Opdracht voor realisatie paviljoens en inbouwmodules op Brainport Industries Campus

Op Brainport Industries Campus Eindhoven komen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instituten uit de Brainport regio bij elkaar als één geheel.

Print Friendly, PDF & Email

CE-certificering voor grote vingerlassen in gelamineerd hout

De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies is CE gecertificeerd door SKH voor het maken van grote volle doorsnede vingerlassen in gelamineerd hout.

Print Friendly, PDF & Email

Ketensamenwerking aanleiding voor nieuwbouw

De Groot Vroomshoop investeert in een nieuwe productielijn voor houten daken. Verwacht wordt dat deze geautomatiseerde dakenlijn zo’n twintig procent extra productiecapaciteit oplevert. Dat betekent dat De Groot Vroomshoop daken voor vijftien woningen per dag kan realiseren.

Print Friendly, PDF & Email

Semipermanente huisvesting voor Geert Groteschool Zwolle

Via het onderwijsbureau Meppel is bij ons de aanvraag binnen gekomen voor de uitbreiding van De Geert Groteschool in Zwolle. Het ging om een uitbreiding van de school met semipermanente huisvesting voor een gebruiksperiode van maximaal 15 jaren. Aan de hand van het ontwerp van De Bruin Architecten uit Zwolle heeft De Groot Vroomshoop een [...]

Tijdelijke huisvesting voor OSG Singelland en Lauwers College opgeleverd

Een eerder huisvestingsproject voor OSG Singelland bracht De Groot Vroomshoop Bouwsystemen in beeld van CSG Lauwers College voor de realisatie van een tijdelijk schoolgebouw. De openbare en christelijke school voor voortgezet onderwijs werken al nauw samen, maar gaan die samenwerking verbreden en verdiepen. Hierbij hoort één gemeenschappelijk onderwijsaanbod op één locatie. De huidige locatie van […]

Print Friendly, PDF & Email

Houten spanten in de stal beter bestand tegen brand

Een stalbrand is de nachtmerrie van elke veehouder. Deze zomer kwamen in Erichem maar liefst 20.000 varkens om het leven en in Agelo zijn twee veeschuren volledig in de as gelegd en kwamen honderden dieren om. Het is dus belangrijk strenge eisen te stellen aan het toepassen van isolatie- en constructiematerialen. Meer vluchttijd voor dieren [...]

Tijdelijk wooncomplex Delftplein in gebruik

Op woensdag 30 augustus was het zover. Het tijdelijke wooncomplex aan het Delftplein in Haarlem is in gebruik genomen. Wethouder Joyce Langenacker en Chris Schaapman, directeur-bestuurder Elan Wonen, overhandigden symbolisch de sleutel aan de nieuwe bewoners van het complex. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft in ongeveer 9 maanden tijd 160 appartementen voor statushouders en reguliere [...]

Semipermanente woningen in Drachten succesvol opgeleverd

Op 3 juli was het zover. De 24 semipermanente appartementen aan de Stationsweg in Drachten zijn succesvol opgeleverd. Accolade en de gemeente Smallingerland hebben de handen ineen geslagen om aan het tekort aan woonruimte voor jongeren, kleine huishoudens en statushouders tegemoet te komen. Er geldt een tijdelijke huurovereenkomst van vijf tot zeven jaar. Zo blijft [...]

Vakwerk in Creil

In samenwerking met Klussenbedrijf Ten Napel engineerde en realiseerde De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies vakwerk voor een particuliere woning in Creil. Een houtconstructie met veel detailoplossingen. Het resultaat mag er zijn!

Prefab bouwen in Dieperhout Leiden

In Leiden gaat De Groot Vroomshoop Houtbouw alle prefab daken, dakkapellen en wanden realiseren voor 48 huizen in Project Dieperhout.

Print Friendly, PDF & Email

Duurzaam hergebruik Stadskantoor Utrecht

De Gemeente Utrecht vroeg De Groot Vroomshoop Bouwsystemen het door ons gerealiseerde bestaande gebouw te demonteren en met toevoeging van een extra bouwlaag weer op te bouwen op een andere locatie. De nieuwe locatie vormde de grootste uitdaging in het project.

Print Friendly, PDF & Email

Een lot uit de loterij

De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies heeft een prachtig project voor de Goede Doelen Loterijen in opdracht gekregen! Het gaat om een transitieproject. Architect Benthem Crouwel vroeg De Groot Vroomshoop al in het voorlopig ontwerp mee te denken. Hoe transformeren we een al tien jaar leegstaand, verwaarloosd pand aan de Beethovenstraat in Amsterdam naar een kantoor voor [...]

BIM vereist structurele organisatieverandering

BIM is zoveel meer dan een kunstje of voorbijgaande hype in de bouwwereld. BIM vereist een volledig nieuwe manier van werken. Van je eigen organisatie, maar ook van alle partners in de keten. De bouwketen is zo sterk als de zwakste schakel. Die zwakste schakel is De Groot Vroomshoop allerminst. Bouwen met openBIM IFC is [...]

Nieuwbouw Brede School ter Does in Hoogmade

Bouwbedrijf Verbij gaat in opdracht van de gemeente Kaag en Braassem Brede School Ter Does in Hoogmade bouwen. De brede school wordt gerealiseerd naar een ontwerp van WillemsenU. De kinderen van Hoogmade zitten vanaf schooljaar 2018-2019 in een mooie nieuwe school! De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies heeft de opdracht gekregen om voor deze nieuwe brede [...]

Eerste vakantiewoning gerealiseerd op Park De Zeegser Duinen

De Groot Vroomshoop heeft de eerste vakantiewoning gerealiseerd op recreatiepark De Zeegser Duinen in Zeegse. Afgelopen zaterdag heeft de officile opening plaatsgevonden, waarbij de burgemeester van Tynaarlo de eerste woning feestelijk heeft geopend.

Print Friendly, PDF & Email
bouwsystemen

Opening KTS Teylingen College

Op 11 mei was de officile opening van het nieuwe schoolgebouw voor KTS Teylingen door gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Kees van Velzen en schooldirecteur Ton de Groot. De gehele dag heeft ook voor de leerlingen in het teken gestaan van feest en verkeersveiligheid! Tijdens de officile openingwas onze projectleider Gerrit Fokke aanwezig namens De Groot [...]

CLT in Grevenbicht

Onder grote belangstelling van medebewoners van kerkdorp Grevenbicht in Limburg heeft De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies een bijbouw bij een particuliere woning gerealiseerd op de dijk aan de Maas. In samenspraak met architect Nicole Cloudt kreeg de eigenaar het beste gevoel bij De Groot Vroomshoop waar het om toepassing van CLT ging.

Print Friendly, PDF & Email

Topwerkgever

Dinsdagmiddag 9 meipresenteerde de Monitorgroep de resultaten van het medewerkersonderzoek van De Groot Vroomshoop. De uitkomsten waren fantastisch. We zijn wederom bekroond met het predicaat Topwerkgever! Hier zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. #proud #pleasure zijn de twee extra Ps die wij als bedrijf toevoegden aan de bestaande driePs en hiermee wordt duidelijk hoe belangrijk [...]

Eerste school met energielabel A++++

Het Wellantcollege is de eerste echt duurzame school in Nederland. De school voldoet aan de norm Frisse Scholen klasse B, heeft beperkte onderhouds- en exploitatiekosten en een EPC van 0!

Print Friendly, PDF & Email

Ketensamenwerking in Tuinen van Sion

Als ketenpartner van PlusWonen West levert De Groot Vroomshoop Houtbouw via Boele & van Eesteren prefab daken en bergingen voor fase 8 van nieuwbouwproject Tuinen van Sion in ontwikkelgebied RijswijkBuiten.

Print Friendly, PDF & Email

Sluit uw huisvesting aan bij de leerlingprognose schooljaar 2017-2018 en verder?

De open dagen zijn achter de rug, aanmeldingen komen binnen, de leerlingprognose is gemaakt en de formatieraming is in ontwikkeling. Is het schoolgebouw nog passend? Is de verwachting dat uw school de komende jaren extra ruimte nodig heeft? Dan bent u geholpen met goede tijdelijke huisvesting. Dat moet een stimulerende omgeving zijn, waarin het onderwijzend [...]

Bouwen aan een tijdlijn

De Groot Vroomshoop grijpt 90 jarig jubileum aan om de geschiedenis van het bedrijf op te tekenen. Er is een schat aan informatie voorhanden. De grootste mijlpalen worden gedeeld via de nieuwe tijdlijn en de eigen social media kanalen.

Print Friendly, PDF & Email

Bezoek ons op de Building Holland ‘Het innovatie-event’

Building Holland is een driedaags evenement in de RAI Amsterdam waar innovatieve partijen samen bouwen aan de toekomst van Nederland. Het evenement vindt plaats van 11 t/m 13 april. Dit jaar is het thema '(RE)BUILDING THE FUTURE'. De Groot Vroomshoop Groep is als innovatieve bouwer ook te vinden op de Building Holland. Hier staan wij [...]

Groot Onderhoud 250 woningen Jacob Geelbuurt te Amsterdam

In de nieuwste editie van het vakblad Stedenbouw staat een artikel over het Groot Onderhoud in de Jacob Geelbuurt in Amsterdam. Hierin lees je ook het interview met onze accountmanager Sabine Elferink over de bijdrage van De Groot Vroomshoop voor ditrenovatie project. Wij leveren en plaatsen de 246 prefab houten bergingen. Lees hieronder het interview. [...]

Hoogste punt tijdelijk wooncomplex in Haarlem bereikt

Op woensdagmiddag 22 maart is het hoogste punt van de 160 tijdelijke woningen aan het Delftplein in Haarlem bereikt. De officile handeling, bestaande uit het plaatsen van een gevelelement, werd uitgevoerd door Chris Schaapman, directeur-bestuurder van Elan Wonen, onze algemeen directeur Wim Sturris en wethouder Jeroen van Spijk.   Snelle realisatie Wethouder Jeroen van Spijk: [...]

Realisatie 36 tijdelijke woningen voor BrabantWonen

In opdracht van BrabantWonen werken wij op dit moment hard aan de realisatie van de 36 tijdelijke woningen aan de Bruistensingel in s-Hertogenbosch.

Print Friendly, PDF & Email

Eerste Finch woonstudios geopend in Leiden

Leiden is sinds 4 maart een bijzonder wooncomplex rijker. Aan de Sumatrastraat zijn zestien Finch woonstudios van Woningstichting Ons Doel geopend. De belangstelling voor de officile opening en een rondleiding door de massief houten studios was groot onder buurtbewoners en andere betrokkenen en genodigden. Samenwerking Finch is een duurzaam modulair bouwsysteem, ontwikkeld door Finch Buildings, [...]

Semipermanente woningen voor jongeren en statushouders in Drachten

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen is gestart met de bouw van de eerste 24 semipermanente woningen aan de Stationsstraat in Drachten.   Deze 24 stuks maken onderdeel uit van in totaal 48 woningen die de gemeente Smallingerland en woningbouwvereniging Accolade willen laten bouwen om aan de toenemende huisvestingsvraag te kunnen voldoen.   Zie ook de reportage [...]

Lignatur voor zwembad in België

In het Belgische Temse vervangt het nieuwe VITA Scheldebad het voormalige zwembad. Het nieuwe complex voldoet aan het ‘2521 Gewoon Zwemmen Concept’. De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies levert en monteert alle Lignatur dakelementen voor de indrukwekkende dakconstructie met aan drie zijden ruime overstekken.

Print Friendly, PDF & Email

Eerste Beweegbox komt in Amstelveen

Beweegbox is powered bij De Groot Vroomshoop

Print Friendly, PDF & Email

Finch woningen voor Ons Doel in Leiden

Het gezelschap in een in aanbouw zijnde module.Van links naar rechts: Inge Verhart, Jan Pot, Wim Sturris, Jurrian Knijtijzer, Miriam Candido-Van Dijk en Christoffel Klap.   Voor het woningbouwproject aan de Sumatrastraat in Leiden zijn 16 Finch modules besteld door Woningstichting Ons Doel. Op 26 januari jl. bracht een delegatie van Ons Doel een bezoek […]

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw Koningsduin in Bakkum bijna af

ABB Bouwgroep is gestart met de bouw van de laatste 68 huizen in Nieuw Koningsduin. Alle daken komen van De Groot Vroomshoop Houtbouw. Maar binnen dit nieuwbouwplan, waarmee wij in 2015 al startten, realiseren we ook dakkapellen, sierklossen en smartside bergingen.

Print Friendly, PDF & Email

Gelijmde houtconstructies voor bio-ecologische woningen in Den Bosch

Op de locatie met zicht op het centraal station worden 23 bio-ecologische woningen gerealiseerd met een gemeenschappelijke binnentuin en een collectief gebouw. In het ontwerp worden ook twee bestaande woningen geïntegreerd. Het project voor de vereniging Bewust Wonen en Werken Boschveld wordt ontworpen door coöperatie Archi3o. Coöperatie Archi3O richt zich specifiek op het ontwerp en [...]

Presentatie Finch Buildings op de Bouwbeurs

Gisterenmiddag heeft Jurrian Knijtijzer, directeur van Finch Buildings, een inspirerende presentatie gegeven over de verplaatsbare en meest duurzame woning van Nederland op onze stand op de BouwBeurs 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Waterschapsbedrijf Limburg zet Simpelveld op de kaart

Waterschapsbedrijf Limburg vond het zuiveren van afvalwater opnieuw uit. Het kan nu goedkoper, efficiënter, flexibeler en duurzamer met de zogenaamde Verdygo. Onderdeel is de door Gelijmde Houtconstructies ontwikkelde houten watertank.

Print Friendly, PDF & Email

Wij bouwen al 90 jaar bewust met hout

De Groot Vroomshoop, een VolkerWessels onderneming, bestaat in 2017 90 jaar. Een mijlpaal. De Groot Vroomshoop ademt hout, getuige ook de oude zwartwit fotos die uit de oude doos getoverd worden als er wordt teruggeblikt op de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf.

Print Friendly, PDF & Email

Wauw. Menig basisschool zal hier jaloers op zijn

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen realiseert momenteel in Assen een prachtige 11-klassige semipermanente AZC school met speellokaal.

Print Friendly, PDF & Email

De Groot Vroomshoop gebruikt 45 jaar oude spanten in nieuwbouw

Vorige week bereikte de bouw van de nieuwe productiehal in Vroomshoop zijn hoog(s)te punt. Bert Brinks, manager R&D en ruim 45 jaar in dienst bij De Groot Vroomshoop, had de eer de eerste hergebruikte dakligger te plaatsen. Hiermee bereikte de bouw tevens zijn hoogste punt.

Print Friendly, PDF & Email

Presentatie ‘Het woonconcept van de toekomst’ op de BouwBeurs 2017

Maak kennis met de verplaatsbare en meest duurzame woning van Nederland op de BouwBeurs 2017 op donderdagmiddag 9 februari. Jurrian Knijtijzer, directeur van Finch Buildings, geeft speciaal voor bestuurders en medewerkers van woningcorporaties en gemeenten een inspirerende presentatie over het woonconcept van de toekomst.

Print Friendly, PDF & Email

Bezoek onze stand op de BouwBeurs 2017!

Wij bouwen bewust met hout en dat is duidelijk te zien in onze stand! Kom onze Finch module en het Lignatur op de stand bekijken. Ook is er van alles te ‘zien’ als het gaat om onze gelijmde houtconstructies, bouwconcepten, prefab bergingen en dak- en gevelelementen.

Print Friendly, PDF & Email

Gelijmd hout in De Wijk

Voor de nieuwbouw van een rijhal in De Wijk verzorgden wij de engineering, levering en op dit moment de montage van de complete houtconstructie.

Print Friendly, PDF & Email

Buitenvitrine bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten

Vorig jaar was Mark Velhuis, onderzoeker bij het ICB te Holten, in de gelegenheid om een origineel metalen kruis te bemachtigen, dat in de jaren na de oorlog gebruikt werd om de pas aangelegde graven van onze gesneuvelde bevrijders te markeren. Alle graven werden in eerste instantie door dergelijke kruizen gemarkeerd. Mark stelde het kruis […]

Print Friendly, PDF & Email

Nieuwe vleugel CSG Reggesteyn in Rijssen

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft in opdracht van CSG Reggesteyn een semipermanent gebouw met duurzaam gebruikte materialen gerealiseerd.

Print Friendly, PDF & Email

Afscheid directeur De Groot Vroomshoop

Na een dienstverband van bijna 40 jaar nam directeur Willy Pigge gisteren afscheid als directeur van De Groot Vroomshoop.

Print Friendly, PDF & Email

Het zit m in de details

De Groot Vroomshoop Houtbouw realiseert bijzondere bergingen in een appartementencomplex in Amsterdam IJburg. Opdrachtgever is Van Wijnen Haarlemmermeer. Dat we deze buiten standaard opdracht gegund kregen, danken we aan een goed advies in een heel vroeg stadium.

Print Friendly, PDF & Email

Meer beweging in nieuw stadskantoor

In het Houtblad van oktober 2016 staat een mooi artikel over het nieuwe stadskantoor in Venlo. De Groot Vroomshoop bouwde mee aan dit nieuwe en duurzame stadskantoor, dat volgens de cradle to cradle filosofie is gebouwd. Het nieuwe stadskantoor bestaat uit kantoorruimten, vergaderruimten, een publiekshal, parkeergarage en een fietsenstalling.

Print Friendly, PDF & Email

Interesse in onze diensten?

Onze medewerkers helpen u graag verder

Bel 0546-666333 of mail naar info@degrootvroomshoop.nl

Ik wil meer informatie over De Groot Vroomshoop
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Print Friendly, PDF & Email