𝗙𝗶𝗷𝗻𝗲 𝗽𝗮𝗮𝘀𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻

Goede vrijdag (29 maart) en 2e paasdag (1 april) zijn wij gesloten. Dinsdag 2 april zijn we weer bereikbaar!
Wij wensen iedereen fijne paasdagen.🌷🐰

Geschreven op 07-10-2019

Semipermanente woningen in Drachten

  • OpdrachtgeverAccolade
  • Bruto vloeroppervlakte864,5 m²
  • OntwerpOntwerpgroep De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V.

Op 3 juli was het zover. In opdracht van Accolade hebben wij 24 semipermanente appartementen aan de Stationsweg in Drachten gerealiseerd en succesvol opgeleverd. Deze 24 stuks maken onderdeel uit van in totaal 48 woningen die de gemeente Smallingerland en woningbouwvereniging Accolade willen laten bouwen om aan de toenemende huisvestingsvraag te kunnen voldoen. Accolade en de gemeente Smallingerland hebben de handen ineen geslagen om aan het tekort aan woonruimte voor jongeren, kleine huishoudens en statushouders tegemoet te komen. Er geldt een tijdelijke huurovereenkomst van vijf tot zeven jaar. Zo blijft dit gebouw beschikbaar voor deze doelgroep.

Deze tweekamerappartementen zijn speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 18 t/m 27 jaar. Hieronder vallen ook vluchtelingen met een verblijfsstatus. Omdat het moeilijk in te schatten is of de vraag naar woningen voor deze doelgroep blijvend is, heeft de woningcorporatie ervoor gekozen om de woningen te realiseren in semipermanente huisvesting voor een periode van 10 jaar.

De semipermanente woningen in Drachten vanaf het straatbeeld met groen veel natuur ervoor
De overdekte binnenplaats met fietsen van de semipermanente woningen in Drachten
De bovenste verdieping van de semipermanente woningen in Drachten

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft in goed overleg met opdrachtgever Accolade het gehele traject in eigen beheer verzorgd, van ontwerp tot realisatie. Zo zijn de tweekamerappartementen uitgerust met een keukenblokje, aparte badkamer en slaapkamer. Tussen de twee gebouwen is een transparante overkapping en een overdekte fietsenstalling gerealiseerd en er zijn terrasschermen geplaatst. De moderne gevelafwerking zorgt voor een gebouw met een mooie frisse uitstraling.

Accolade heeft op donderdag 13 juli gezorgd voor een feestelijke opening voor de toekomstige bewoners en de omwonenden. Wij wensen de toekomstige bewoners veel woonplezier in hun nieuwe huisvesting.

Reportage Leeuwarder Courant
Zie ook de reportage van José Hulsing in de Leeuwarder Courant.

Samen de Wijk-In met Woningcorporatie Accolade

Wij gingen Samen de Wijk-In met Dienke Slatman van Woningcorporatie Accolade.

Bekijk hieronder de video.

Foto’s: Egbertdeboer.com

Anderen bekeken ook

59 appartementen op De Klamp in Heerhugowaard
Lees meer
Houten woongebouwen in Alkmaar
Lees meer
Onderwijsgebouw Kindplein West in Ommen
Lees meer
Houten woontoren Timberhouse in de wijk Buiksloterham te AmsterdamIn de nieuwe stadswijk Buiksloterham in Amsterdam-Noord is een massief houten woontoren van zeven verdiepingen, uitgevoerd in circulaire houtmodulebouw gerealiseerd. Deze massief houten woontoren mochten wij realiseren in opdracht van Timber & Co volgens het ontwerp van Finch Buildings.
Lees meer
Houten woongebouw M'DAM aan de Pierebaan in Monnickendam
M’DAM in MonnickendamDe bouw van het houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam is afgerond. Waterland is hierdoor de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair houten woongebouw.
Lees meer
De ingang met schuin dak en groene kleur van basisschool In 't Zandt
Nieuwbouw basisschool in ‘t ZandtIn opdracht van de Gemeente Loppersum hebben wij de nieuwbouw van OBS De Zandplaat in ’t Zandt gerealiseerd. In deze huisvesting zijn het basisonderwijs en de peuteropvang onder één dak te vinden is.
Lees meer
Houten woningen aan Van Oostsanenkade in Alkmaar
Houten woonstudio’s in AlkmaarVan Woonwaard kregen wij samen met Finch Buildings de opdracht voor de bouw van 38 woonstudio’s aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade in Alkmaar. De massief houten Finch studio’s zijn bedoeld voor jongeren van 18 tot 28 jaar en zullen 50 jaar geëxploiteerd worden op verschillende locaties.
Lees meer
Ingang van de Brede school in Scheemda met hout en rode bakstenen
Brede School in ScheemdaDe Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft de nieuwe brede school ‘De Zwerm’ in Scheemda ontworpen en gebouwd.
Lees meer
Voorkant van kantoor voor Wageningen University & Research met groen en aardse tinten.
Groen kantoor in WageningenVoor de Wageningen University & Research (WUR) leverde Bouwsystemen onlangs een tijdelijke kantoorruimte van ongeveer 1.850 m². De Plant Sciences Group gaat de komende vijftien jaar met zo’n 150 personen van deze huisvesting gebruik maken.
Lees meer
De lichtgrijze buitenkant van de tijdelijke school in Dronten
De Dukdalf in DrontenIn Dronten realiseerde De Groot Vroomshoop Bouwsystemen de tijdelijke uitbreiding van basisschool De Dukdalf in Dronten. Dit voelde een beetje als thuiskomen.
Lees meer