Duurzaam

Uit het goede hout gesneden

Uit het goede hout gesneden

Wij bouwen bewust met hout!

Uit het goede hout gesneden, dat is De Groot Vroomshoop als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bewust en deels onbewust werken we al jaren met uitgangspunten die heel goed passen binnen een geïntegreerd MVO-beleid. Dat begint natuurlijk al met de grondstof. Wij bouwen bewust met hout, een CO2-bufferende grondstof, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (FSC® en PEFC™). Al onze producten worden onder optimale omstandigheden geprefabriceerd met minimaal afval dat goed gescheiden wordt, met minimale faalkosten, op een veilige en Arbo-verantwoorde wijze.

Daarnaast ontwikkelden onze werkmaatschappijen duurzame bouwconcepten. Denk aan passiefhuis, het IFD (Industrieel, Flexibel en Demontabel) bouwsysteem, gerecyclede kunststof funderingen onder bergingen, bergingen die energie opwekken, zonnepanelen verwerkt in dakelementen, renovatieconcepten voor daken en gevels en toepassing van LIGNATUR kanaalplaatelementen. Ook ons wagenpark en onze gebouwen ondergaan regelmatig een duurzaamheidscheck.

  • Bewust bouwen met hout
  • Minimaal afval
  • Veilige en Arbo-verantwoord
  • LIGNATUR kanaalplaatelementen
  • Duurzaamheidscheck

MVO is ondernemen met continue aandacht voor de drie P’s: People, Planet, Profit

Wij voegen daar proud (bedrijfstrots) en pleasure (plezier in het werk aan toe)

We stimuleren die bedrijfstrots en het plezier door een goede werkgever te zijn, een fijne werkplek te bieden, voor elkaar klaar te staan, kennis en ervaringen te delen en samen verder te kijken dan de bedrijfsmuren. Tijdens personeelsuitjes, op beurzen en congressen, excursies en bedrijfsbezoeken en evenementen in de samenleving. Zo steken we met elkaar de handen uit de mouwen voor Stichting Goal.

Stichting Goal legt sociale verbindingen tussen lokale zorginstellingen en het bedrijfsleven. Medewerkers van deelnemende bedrijven helpen bij recreatieve activiteiten. Veel collega’s zetten zich in om mensen met een beperking een mooie dag te bezorgen en putten daaruit bovendien zelf veel voldoening. Met kleine dingen, doe je een ander een groot plezier.

CO2-Bewust certificaat Niveau 4

Wij werken structureel aan het terugdringen van onze CO2 uitstoot.

De Groot Vroomshoop heeft samen met de andere VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling zusterbedrijven het CO2-Bewust certificaat Niveau 4 behaald. Met dit certificaat tonen wij aan dat we structureel werken aan het terugdringen van onze CO2 uitstoot.

Klik hier voor het certificaat.

Nieuwsgierig hoeveel CO2 uitstoot u bespaart als u met hout bouwt?
Klik dan hier.

Uit het goede hout gesneden

Dat is De Groot Vroomshoop als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Groot Vroomshoop heeft niveau 3 van de MVO prestatieladder behaald en het CO2 Bewust certificaat niveau 4. Wilt u meer weten over onze aantoonbare prestaties op het gebied van duurzaam ondernemen? Neem contact met ons op!

Minder klimaatverandering gebruik hout!

Duurzaam bouwen en inkopen is voor overheidsinstellingen een eis sinds 2011. Ook commerciële bedrijven willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Waar dat in onze macht ligt, gaan we zorgvuldig om met het milieu. En we bouwen duurzaam. Duurzaam met oog op het milieu en duurzaam in gebruik.

9 hours ago
Mooi artikel in de Cobouw over de visie van De Groot Vroomshoop op #circulair bouwen. Dat doen wij natuurlijk met #hout. #duurzaam #circulair #wijbouwenbewustmethout

https://t.co/NwDj77nF05

VolkerWessels-onderneming Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. uit Tilburg ontwikkelt en bouwt in Kaatsheuvel, op zo’n anderhalve kilometer van de Efteling, een vakantiepark. 

Print Friendly, PDF & Email

Woonstad Rotterdam liet onlangs een portiekflat met 30 woningen slopen. De woningen aan de Persoonshaven in Rotterdam zijn omstreeks 1910 gebouwd en in 1987 gerenoveerd. Bij de woningen zijn begin deze eeuw bergingen van De Groot Vroomshoop geplaatst om bewoners extra opslagruimte te bieden. Al stonden de bergingen nog als een huis, de woningen in […]

Print Friendly, PDF & Email

Interesse in onze diensten?

Onze medewerkers helpen u graag verder

Bel 0546-666333 of mail naar info@bvgo-we-as-p-dgv-01.azurewebsites.net

Ik wil meer informatie over De Groot Vroomshoop
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Print Friendly, PDF & Email